19 Mart 2015 Perşembe

Frankfurt'ta Bir Gezi Parkı!

Yeterince, Hans ve Olga capsi koyup geziyle karşılaştırmalı analizlerle?! eğlendik mi gençler? Şimdi gerçek dünyaya dönme zamanı.

1. European Central Bank. Yani Avrupa Merkez Bankası. Olayların çıkış refleksi, bu bankanın 1.3 milyar euroya mal olan yeni binasının frankfurt'taki açılış töreniyle ortaya çıkıyor. Yani bununla aynı fiyata mal olan saraya gıkını çıkaramayanlar Merkel'e, Der Spiegel'e onurlu olmaktan falan bahsediyorlar. Üstelik binanın imar izni bile varmış rivayete göre 😃

2. Protestocu aktivistler, hep yaftalığınız gibi Alman çapulcular falan değil. Avrupanın birçok ülke ve şehrinden gelen 20 bine yakın aktivist birçok farkındalık yaratan eyleme imza atmış ve başarılı da olmuşlar. Protesto ettikleri şey birkaç ağaç yada binanın maliyeti değil sadece. Topyekün kapitalist ve sömürgeci sistemin kendisi. Hani o ikide bir ağzınıza sakız ettiğiniz faiz lobisi var ya. Hah tam da o lobiyi protesto ediyorlar. Tabi siz her durumda kendinizle celişmeyi gelenek haline getirdiğiniz için ona da bir kılıf bulursunuz.

3. Almanya'daki azınlıklar ve özellikle azınlığın çoğunluğu Türkler'in haklarını en çok arayıp takibini yapan özellikle sol düşünceli bu gruplar olmasına rağmen en çok Türkler tarafından aşağılanıp eleştirilmeleri ise apayrı bir komedi. Bir yere sürülecek akıl icat edilseydi eminim bunu almanlar yapıp ilk bunlar üzerinde denerdi.  Merkel'in ne bok olduğunu biliyoruz. Demek Türk'ün alamanya görmüşü de olsan bişey değişmiyor. S.ken her daim yaranıyor.

4. Batı medyasını suçlama konusu ki kısmen katıldığım tek nokta da budur. Fakat adamların protesto ettiği şeyden en çok nemalanan da yine o medya patronlarıdır. Tarafsız olmalarını beklemek fazla iyimser bir yaklaşım olur. Penguen belgeseli yayınlamıyorlar hiç değilse. Yoksa geziyle kıyaslayıp alay edecek o kadar haberi, fotoğrafı rüyanızda görürdünüz.
İsteyene link atarım 😃

5. Alay etmek demişken, alman polisinin şiddet fotolarının altına; ekmek almaya gidiyordum amca, kırmızılı kadın, duran adam esprisi yapanlar bugün hayırlı cumalar capsleri paylaşacak kafaya ulaşmak için ne yiyip içiyorlar acaba çok merak ediyorum. İslam fıkıhını siz mi çok yanlış anlıyorsunuz yoksa müslümanlık argümantasyonunuz çok komplikede biz mi çözümleyemiyoruz. Hocam valla biri aydınlatırsa kırk yıl kölesi olmasam da minnet duyacağım kesin. Kölelik fıtratımızda yok, üzgünüm.

6. Birisi de çıkıp Das Paralel esprisi yapmamış arkadaş. Zekanıza yazık ediyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder